top of page

Weingut Zur Schwane

Franken, Tyskland

Tre generationers vinmageri i 600 år gamle rammer

I løbet af tre generationer har Pfaff-familien forvandlet et faldefærdigt Gasthaus fra 1404 til en af Frankens bedste gourmetadresser. Det var Maria og Josef Pfaff der først forpagtede og senere, i 1934, købte det gamle hotel og den tilhørende beværtning i byen Volkach. Produktionen af vin og spiritus var til at starte med et sekundært foretagende, der forsynede stedets beværtning, men de gyldne dråber blev hurtigt et hit blandt både overnattende gæster og de lokale i Volkach. Vin og brandy fra Zur Schwane har siden da været et folkekært bekendtskab i hele Franken.


I 1973 overtog anden generation, Petra og Michael Pfaff, og videreudviklede både hotel, restaurant og ikke mindst vinproduktionen. Deres hårde arbejde gav pote i 1993, da de som vinproducenter blev optaget i den prestigefyldte VDP-organisation. Siden 1997 har Eva Pfaff-Düker og Ralph Düker, den tredje generation i rækken, forvaltet både vinproduktion og hotellet (der absolut er en overnatning værd). De har udvidet vinmarkernes areal og med mottoet om at bevare det, der er værd at bevare, har de drevet vinproduktionen i en klar, moderne retning.


Weingut Zur Schwane fremstiller elegante og stilrene vine, primært på Weißburgunder (Pinot Blanc), Spätburgunder (Pinot Noir), Riesling, og ikke mindst Silvaner, Frankens hvide signaturdrue. Druerne dyrkes på de bølgende bakker omkring Volkach, og Zur Scwhane har jord på to af Frankens bedste VDP-klassificerede marker; Escherndorfer-”Klumpen” (Spätburgunder, Silvaner) og Volkacher-Rattsher (Silvaner, Riesling), begge sydvendte og skrånende ned mod Main-floden

Produkter fra Weingut Zur Schwane

Fakta om Weingut Zur Schwane

1404

Grundlagt

27

Dyrkningsareal (ha)

Årlig produktion i fl.

1404

Grundlagt

27

Dyrkningsareal (ha)

Årlig produktion i fl.

Ralph Düker & Eva Pfaff-Düker

Ejere

VDP

Certificeringer

Silvaner, Spätburgunder, Riesling, Weißburgunder, Domina, Rivaner, Bacchus, Scheurebe, Traminer m.fl.

Druer

Billedegalleri

Adresse:

Erlachhof 7, 97332 Volkach am Main

Hjemmeside:

bottom of page