top of page

Wein-Werkstatt Daniel Bach

Baden, Tyskland

Med beskedne midler, stor passion og trofast støtte fra venner og familier, har Daniel Bach skabt et lille økologisk mirakel for foden af Schwarzwald.

Nedenfor borgruinen Lichteneck i byen Hecklingen ved Schwarzwalds forbjerge finder man Daniel Bachs hus. I gården står hans morfars gamle traktor side om side med hans børns sandkasse, udtjente vintønder og alskens andet vinudstyr. I kælderen under huset, som Daniel selv har gravet ud og fyldt med grus og store porøse fliser for at bevare den naturlige kulde og fugt, står de små egetræsfade side om side. Dette er Daniels vinværksted – en drøm og en passion startet fra bunden uden store økonomiske investeringer og drevet af kærligheden til vinproduktion som et håndværk.


Daniel Bach er oplært hos Bernard Huber i Malterdingen, hvor han lærte om jord, vinstokke og mikroklima, og var med til at producere nogle af Badens fineste Spätburgunder. I 2016 blev han færdiguddannet, men allerede i 2014 følte han sig kaldet til at starte sin egen vinproduktion med to små marker i Riegel på Kaiserstuhl. I dag arbejder han nogle dage om ugen hos Trautwein i Bahlingen, mens hans hjerte og passion ligger i 'værkstedet' og i hans egne vine, og hver dag kommer han et skridt nærmere drømmen om selvstændighed.


Daniel er optaget af at dyrke og producere rene og sunde vine uden behov for manipulation i vinkælderen. Han har fra start arbejdet efter økologiske principper, og hans marker har siden 2017 været under omlægning til økologisk landbrug. Hans årgang 2020 er den første certificerede økologiske årgang. Vinene er spontangærede og ufiltrerede, og der tilsættes meget begrænsede mængder svovl ved aftapning.


Alt arbejde i marken og kælderen udføres i hånden og af Daniel selv – kun hjulpet af den gamle traktor og gode venner og familie. På grund af Daniels begrænsede ressourcer udvikler og bygger han mange af de ting, han har brug for. Som en lille selvstændig producent er hans budget altid begrænset, men da han ved, hvad han vil, kræver det altid kreativitet og flid. Hver solgt flaske geninvesteres for at komme et skridt videre.


Kaiserstuhl er Badens største vinområde og er kendt langt ud over Tysklands grænser for sine fremragende vine. Det er kendetegnet ved gode klimatiske forhold for vinavl, da det hører til de varmeste og solrige vinområder i Tyskland, da det ligger i læ af Schwarzwald samtidig med at det ligger i læsiden af Vogeserne, så det undgår meget nedbør. Løssjorden giver en ideel grundlag for at producere frugtige og fyldige rødvine.

Produkter fra Daniel Bach

Fakta om Wein-Werkstatt Daniel Bach

2014

Grundlagt

Dyrkningsareal (ha)

Årlig produktion i fl.

2014

Grundlagt

Dyrkningsareal (ha)

Årlig produktion i fl.

Daniel Bach

Ejere

Økologi

Certificeringer

Spätburgunder, Weissburgunder, Chardonnay

Druer

Billedegalleri

Adresse:

Dorfstraße 12, 79341 Kenzingen Hecklingen

Hjemmeside:

bottom of page