top of page
wv brochure billede Echerndorfer
wv brochure billede rose
wv brochure billede Frankstein
Wine Bottles
Vine Leaves

Birkegaarden Vinimport

Velkommen

Birkegaarden Vinimport er en lille vinimport med fokus på, at finde de vine du ikke møder i dit supermarkedet. Vi har en bred viden inden for vin, men en forkærlighed for elegante vine, som oftest er dem man finder i køligere klima. Derfor har vi forelsket os særligt i tyske vine og vi kæmper for at udbrede kendskabet til de fantastiske dråber, vores naboer i syd formår at fremstille.

 

Birkegaarden Vinimport er en lille garageimportør (har altså ingen fysisk butik), og er drevet udelukkende på passionens præmisser. Der er defor ingen omkostninger til butikslokaler og der skal ikke udbetales løn til nogen. Det er derfor muligt at tilbyde vine af meget høj kvalitet til temmeligt lave priser. Den lille avance der kommer ind, bruges på at finde nye gode vine rundt omkring i Europa og resten af verden. Der bliver derfor heller ikke skiltet med store tilbud og overraskende før-og-nu priser. Vinene sælges altså til en fast lav pris (dog med mulighed for en lille mængderabat).

Om os

En vinøs fortælling fra forestaderne

Okay, hvis du virkelig har lyst til at vide noget om os, og ikke bare vores vin, så skal du da også have lov til det. Herunder kan du læse lidt om tilblivelsen af Birkegaarden Vinimport. En historie som starter helt tilbage i 2004-5 stykker i den københavnske forstad Værløse:

// Birkegaarden Vinimport drives af Mads (29) og Alexander (28), to barndomsvenner fra Værløse. Interessen for vin kom tidligt, og allerede i slutningen af folkeskolen droppede de gerne forstadens privatfester til fordel for deres egne improviserede vinsmagninger. Både smagen for og deres viden om vin udviklede sig løbende, også hjulpet på vej af kyndig vejledning og vinøs skoling hos Alexanders far, Michael, stifteren af den lokale vinklub (Værløse Vinvenner) og ejer af sit eget vinimportfirma, Winevac. Og vinen ville mere med Mads og Alexander end de selv havde forestillet sig. For da Michael i starten af 2019 flyttede til Tyskland, fik de to unge mænd mulighed for at tage roret i Winevac. Ud af det kom Birkegaarden Vinimport - det nuværende stadie i de to unge mænds venskabsmæssige og vinøse rejse, som alle hermed er inviteret med på!

Birkegården ligger i Værløse. Der har måske engang ligget en gård blandt en masse birketræer, men i dag er det altså et helt almindeligt forstadsparcelhuskvarter, som hedder Birkegården. I et af disse parcelhuse slog Alexander sin barndoms- og ungdoms folder og Mads kom ofte på besøg til god grillmad og ikke mindst vin. Årene gik og husets garage, der gennem tiden havde været brugt til opbevaring både biler, motorcykler og i enkelte tilfælde fungeret som øvelokale, blev omdannet til det officielle vinlager for Winevac's vinimport. Og med Michaels exit til Tyskland, ville skæbnen intet andet, end at Mads, som i mellemtiden både var blevet far og klar til at flytte tilbage til forstaden, flyttede ind i huset i Birkegården, og overtog derfor også garagen med plads masser af vin. Birkegården er altså både Alexanders barndomshjem, udgangspunktet for Mads og Alexanders vinøse dannelse, Mads nuværende hjem, og ikke mindst det nuværende vinlagers fysiske placering. //

Wine Bottles

Kontakt os

Din besked er sendt og vi svare hurtigst muligt

bottom of page